تبلیغات
بنیان مرصوص - میوه های قرآنی 1 :(انجیر)

بنیان مرصوص

قرآن شفای جسم وجان ،غذای روح و روان ، دوای درد های ماست .

 

میوه های قرآنی 1 :(انجیر)

 

نوشته شده توسط:محمد صادقی

اللّهم ارزقنی رزقاً حلالاً طیّباً واسعاً





 والتین والزیتون :

                                                  انجیر:

                                                           
                                                             
یک مرتبه درقرآن آمده.
قسمی که به انجیر یادشده دلیل بر سود مندی آن است.
در احادیث و روایات نیز  خواصش آمده است:

1- انجیر میوه بهشت است آن را بخورید که بواسیر را درمان می کند و ورم مفاصل را بهبود می بخشد (پیامبر گرامی اسلام (ص))

2- خوردن انجیر روده های بدن را نرم می کند وبر باد های قولنج مفید است سپس فرمودند که شب ها از آن کم بخورید.(امام علی (ع))


3- انجیر بخارات را از بین می برد واستخوان را محکم می کند ومو را تقویت می کند وبیماری را از بین می برد تا جاییکه احتیاج به دوا ندارد.(امام صادق (ع))


4- انجیر بوی دهان را می برد واستخوان را محکم می کند وموی رامی رویاند ودرد را می برد تا جاییکه با آن احتیاجی بر دارو نباشد.(امام رضا (ع))



انجیرمیوه ای مقوی و شیرین است که نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن        « FIG » است.

درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.

ارزش غذایی انجیر

انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم و منیزیم است.   کلسیم  ، فسفر

انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.


                

          خواص درمانی انجیر

انجیر عرق بدن را زیاد می كند.

حرارت بدن را كاهش می دهد.

انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند.

برای درمان ناراحتی های سینه، حدود 20 گرم ، خرما  عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود

جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ،  سرخك ،مخملك و آبله می باشد.

جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی مفید است.

انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند.

انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است.

سوپ انجیر بسیار مقوی است.

انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است.

انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.

برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید.

دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است.هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.

انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.

مضرات

زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شكم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است.

انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.

انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.


خرید و نگهداری انجیر

موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.

انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید ، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت.

منبع:

1- خواص میوه های خوراکی ؛ مرتضی نظری

2- خدایاچه بخورم؟؛زبیده خدایی

                                                       (ناهید موحدی )